De verlichting in huis is natuurlijk zeker van belang. Maar dit dient niet alleen een praktisch doel. De lampen in huis kunnen ook echt zorgen voor sfeer. De hanglampen bijvoorbeeld, die je in elke kamer kwijt kunt! In deze blog lichten we verschillende stijlvolle designs toe: ontdek meer.

Bamboe of rotan

We beginnen meteen met een trend: bamboe of rotan in het interieur. Daarmee kies je voor een natuurlijke uitstraling, perfect als je rust in je woning wilt. De lichte kleuren en de zachte look van deze materialen brengen echt sfeer in huis. Kijk maar eens op onderstaand beeld, dan begrijp je meteen wat we bedoelen met de hanglamp van bamboe. Stralend in dit lichtkleurige interieur – hartstikke zomers ook nog eens. Ga het liefst voor mooie hanglampen in een groot formaat: uitpakken mag!

Bamboe in huis? Denk aan je hanglamp!

Glas is altijd goed

Het is een klassieker: de lamp van glas. En de mooiste hanglampen worden dan ook zeker van dit materiaal gemaakt! Sterker nog: eigenlijk kun je met glas gewoon nooit de mist ingaan. Op het beeld hieronder zien we een eenvoudig design, maar toch trekt dit ontwerp meteen de aandacht. Soms is er dus gewoon niet meer nodig dan een simpel en tegelijkertijd krachtig idee! Ook boven de eettafel zou zo’n hanglamp van glas beeldig staan.

Mooie hanglampen? Glas is altijd goed!

Een metallic kleur

Zoek je juist opvallende verlichting voor je interieur? Dat is er natuurlijk ook zeker te vinden! Zo zijn we fan van een mooie hanglamp in een metallic kleur. Een ware eyecatcher! Koper, goud of zilver: het is aan jou om te kiezen wat je het mooist vindt staan. Combineer dit kleurenaccent ook met andere items in de kamer, de woonaccessoires bijvoorbeeld. Zo maak je het plaatje compleet!

Ontdek trendy hanglampen - van metallic tot minimalistisch

Een industriële look

Dol op een industriële look? Tof! Probeer daar ook een bijpassende lamp bij te vinden. Bij onze zoektocht naar hanglamp inspiratie kwamen we bijvoorbeeld onderstaand model tegen. Stoer door de geometrische vormen, maar tegelijkertijd met een zachte uitstraling door de kleur. Zo zie je dus dat stijlen ook goed te combineren zijn! Wil je jouw mooie plafondlamp toch liever strakker? Ga dan voor een industriële plafondlamp van metaal, in een kleur als zwart.

De mooiste hanglampen in huis: voorbeelden en inspiratie

Minimalistische hanglampen

Ook een minimalistische lamp is zeker een optie! Zo vinden we dit beeld hieronder een toffe uitwerking in de wereld van hanglamp ideeën. Ook leuk als DIY project! Je hebt niet meer nodig dan een lampenbol en een metalen ring. En toch ga je zo zeker voor een stijlvol geheel.

Een minimalistische hanglamp? Ontdek mooie voorbeelden

Meerdere mooie hanglampen aan één design

Ten slotte is het een idee voor mooie hanglampen in de woonkamer of mooie hanglampen boven de eettafel om meerdere bolletjes aan één lamp te hebben hangen. Dat zorgt voor een speels effect, zoals je hieronder ziet. Die lamp valt zeker op!

De mooiste hanglampen in huis: voorbeelden en inspiratie
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply