Soms zie je door de bomen het bos niet meer als je op zoek gaat naar kinderbedden. Er zijn zoveel verschillende bedden, elk met hun eigen voor- en nadelen, dat je al na een paar winkels doodmoe bent. Het is dan praktisch als je weet welke bedden andere mensen hebben gekozen en waarom. Wat zijn de vijf meest populaire kinderbedden in Nederland en waarom?

Zoals vroeger thuis

Zoals vroeger thuis

Veel mensen baseren hun aankoop op een bepaalde vorm van nostalgie. Daardoor komen ze al snel terecht bij een eenvoudig kinderbed kopen, zoals zij vroeger ook hadden. Dat betekent helemaal niet dat deze bedden slechter zijn dan moderne bedden. Sterker nog, een simpel bed gaat meestal veel langer mee omdat het niet gedateerd raakt. Koop je dit bed op de groei, dan kan je kind er prima in blijven slapen totdat hij / zij een tiener is.

Praktisch opbergen

Praktisch opbergen

Een tweede bed dat razend populair is, is het praktische bed waaronder extra opbergruimte is ingebouwd. Dit is ideaal om veel spullen en speelgoed kwijt te kunnen, zonder dat het meer ruimte in de kinderkamer gebruikt. Vooral bij kleine kinderkamers is dit een gemakkelijke oplossing. De kamer ziet er al snel opgeruimd en netjes uit, dankzij de praktische lades onder het bed.

Dubbel bed

Dubbel bed

Voorzie jij al slaappartijtjes in de toekomst? Dan is een dubbel bed erg praktisch. Het bed heeft een dubbele bodem, die je opzij kunt trekken. Je hoeft zelfs niet te sjouwen met een los matras, want dit zit er gewoon in! Ideaal voor logeerpartijtjes. Is je kind nog klein en plast hij regelmatig in bed, dan is dit ook een uitkomst, want dan kan hij / zij meteen lekker droog verder slapen op het
andere bed.

Hutbed

Hutbed

Dit bed is zeer geschikt voor zowel jongens als meisjes. Het lijkt op een boomhut, al staat hij stevig op de grond. Het bed is in een neutrale witte kleur geschilderd, zodat je er nog verschillende kanten mee op kunt. Met wat leuke roze versieringen, bloemetjes en stickers maak je hier een eenvoudig dameshuisje van waar jouw dochter uren plezier van zal hebben. Kies je voor een wat stoerdere uitstraling, dan is deze hut ook eenvoudig om te toveren in een boomhut of piratenhut voor jongens.

Hoogslaper

Hoogslaper

Vanaf een bepaalde leeftijd krijgt een hoogslaper een magnetische aantrekkingskracht voor kinderen. In duizenden kinder- en tienerkamers staat een hoogslaper, niet alleen omdat het zo gaaf is om hoog te slapen, maar ook uit praktische overwegingen. Tenslotte neemt het bed op deze manier ruimte in die je toch niet gebruikt, waardoor je eronder nog van alles kunt doen. Een kaptafel, bureau of kleerkast kan gemakkelijk onder het bed worden geplaatst, zodat je veel ruimte bespaart.

Deze kinderbedden zijn niet alleen populair vanwege hun leuke uitstraling, maar ook vanwege allerlei praktische overwegingen. Is je kind groot genoeg om zelf te bepalen wat hij / zij leuk vindt, dan is het aan jou om een bed te vinden dat voldoet aan al jullie criteria, zodat je eindigt met een bed waar iedereen tevreden mee is. Kijk daarom altijd even rond in webshops zoals KidsGigant, waar je de bedden ziet in de context van de kinderkamer.

Share.

About Author

Leave A Reply