vuurtafel2Vuur heeft een grote aantrekkingskracht op ons. Gebiologeerd en gefascineerd kunnen we uren in de vlammetjes staren. Het geeft ons een gevoel van veiligheid en geborgenheid, en natuurlijk van warmte. Het is niet voor niets dat we in huis zo graag gebruik maken van een kaarsje of waxinelichtje. Ook buiten leggen we graag een vuurtje aan.

Allerlei soorten vuur
We hebben van alles bedacht om ook in de tuin van vlammetjes te kunnen genieten. Een gewone kaars waait buiten snel uit, maar met behulp van glazen lampjes kunnen we toch van het licht en de warmte van een kaarsvlammetje genieten. Maar buiten pakken we het ook graag wat groter aan. Met kampvuren, tuinhaarden, stookpotten of vuurkorven leggen we een vuur aan waar je u tegen kunt zeggen. Er zitten aan deze oplossingen wel enkele nadeeltjes.

Nadeeltjes?
Naast de overvloed aan warmte en gezelligheid moet je bij de traditionele vuuroplossingen wel rekening houden met:

  • Er moet regelmatig een blok hout op het vuur worden gedaan.
  • Het aansteken kan een heel karwei zijn.
  • Is het hout wat vochtiger, dan heb je erg veel rookontwikkeling.
  • Er springen vaak vonken van het vuur af. Dat kan gevaarlijk zijn.
  • Na afloop moet er worden schoongemaakt en opgeruimd.

Een vuurtafel
Met een vuurtafel zijn alle nadelen verdwenen. Een vuurtafel is in feite een gashaard. Hier wordt een ombouw naar keuze omheen gezet. Je maakt het vuurtje in de vuurtafel heel eenvoudig met een druk op de knop aan. De vlammetjes verschijnen aan de bovenzijde. Dank zij de simpele bediening kun je zelf kiezen hoe hoog de vlammetjes komen en hoe warmer het rond de vuurtafel wordt. Uitzetten is net zo simpel: met één druk op de knop.

Share.

About Author

Leave A Reply