We kunnen er niet genoeg van in huis hebben: bloemen en planten. Ze maken er immers een vrolijk feest van! En of je ze nu buiten of binnen hebt staan: bloempotten heb je hoe dan ook nodig. Hoe maak je daar nou iets leuks van? Bijvoorbeeld door zelf creatief aan de slag te gaan! In deze blog geven we verschillende ideeën: kijk mee en ga vervolgens zelf bloempotten decoreren.

Een leuke kleur

We beginnen met een eenvoudige tip: geef je bloem- en plantenpotten in huis een lik verf! Dit is een DIY die je in een handomdraai uitvoert: ideaal als je eigenlijk niet zo’n knutselaar bent, maar toch wat moois wilt maken. Zo beleef je er toch plezier aan! En zeg nu eerlijk: potten die je zelf hebt gemaakt, zijn toch wel iets om trotser op te zijn dan potten die je gewoon in de winkel hebt gekocht.

Haal bijvoorbeeld simpele terracotta potten in huis, en koop daarbij verf in een kleur die je mooi vindt. Je kunt er ook voor kiezen om een mix van kleuren te kiezen, zoals we op het beeld hieronder zien. Het is maar net hoeveel planten je in huis hebt!
Leuk: een vrolijke kleur in huis met bloempotten

Een vrolijk patroon

We blijven nog even bij de make-over met verf hangen – al gaat het nu toch om een ander idee. Want waar we het hierboven over een kleur hadden, staan nu de patronen centraal. Kijk maar eens op onderstaand beeld: dan begrijp je meteen waar we het over hebben.

Ziet dit er niet enorm feestelijk uit? Het is misschien wel wat meer werk dan een make-over van je plantenpot waarbij je slechts één kleur gebruikt, maar het resultaat mag er meer dan zeker zijn. Zo maak je er echt iets unieks van! Denk van tevoren na over het patroon – en knutselen maar.
Zelf bloempotten decoreren: ideeën en voorbeelden

Aan de slag met het materiaal

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de plantenpot helemaal zelf te maken! Daarbij benoemen we wel meteen: hiermee maak je er een echt proces van. Fan van? Yes – dan is het tijd om helemaal los te gaan. We hebben het er hierbij namelijk over dat je zelf de pot in elkaar flanst. Van A tot Z!

Bepaal hierbij allereerst het materiaal. Ga je bijvoorbeeld aan de slag met hout? Of kies je liever voor een bloempot gemaakt van klei? Vervolgens is het tijd om het materiaal te bewerken – tot er een bloempot of plantpot uitkomt die helemaal naar jouw smaak is. Wat een mooi proces!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply