Of het nou een frisse winterdag is of hartje zomer: met een jacuzzi in de tuin is het altijd genieten! Door een constante temperatuur heb je het hele jaar door plezier van jouw persoonlijke wellness. Dat klinkt goed, toch? Een ander voordeel van zo’n spa is dat je het helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen. Hieronder leggen we uit hoe je in 4 stappen jouw ideale jacuzzi kunt creëren.

Stap 1. Bepaal het aantal zitplaatsen en ligplaatsen

Ten eerste moet je bepalen met hoeveel mensen je in de jacuzzi wilt zitten. Zo weet je of je moet kijken naar de compacte tweepersoons baden of een uitgebreide jacuzzi met maar liefst 8 zitplaatsen. Wil je echt optimaal kunnen ontspannen? Dan zijn een paar ligplaatsen ook niet overbodig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een driepersoons spa met een combinatie van 2 zitplaatsen en 1 ligplaats. Verdiep je eens in alle mogelijkheden of breng een bezoekje aan een showroom.

Stap 2. Bepaal de kleur van de cabinet

Natuurlijk is het uiterlijk van de jacuzzi ook een belangrijk onderdeel. Ga jij voor een stoere zwarte buitenkant of kies je voor een cabinet in een warme bruintint? Het bijpassende trapje en de stevige afdekcover worden in dezelfde kleur geleverd. Bepaal daarnaast de kleur van de kuip. Kijk eens naar de stijl van je tuin en pas de look van de jacuzzi hierop aan.

Stap 3. Bepaal de extra’s

Een goede jacuzzi is zonder luxe extra’s al een geweldige toevoeging aan je tuin. Toch kun je het geheel nog gezelliger en beter maken met een aantal uitbreidingen. Denk aan een sfeervolle verlichte waterval, een energiezuinige pomp, een aromatherapie systeem of zelfs een muziekaansluiting.

Stap 4. Wel of niet laten inbouwen?

Daarnaast kun je overwegen om de nieuwe jacuzzi te laten ingraven. Dit heeft namelijk meerdere voordelen. We zetten de positieve punten graag even op een rij:

  • Een ingebouwde jacuzzi heeft geen onderhoud nodig aan de buitenkant. Dit kan normaal een hoop tijd en moeite kosten.
  • Als je de jacuzzi laat inbouwen oogt de tuin meteen een stuk luxer. Het lijkt nu echt op een privé spa!
  • Een half ingebouwd bad is makkelijk toegankelijk. Je kunt eerst rustig op de rand gaan zitten en daarna de jacuzzi instappen. Als je de jacuzzi volledig laat ingraven is dit natuurlijk wel weer iets lastiger. Denk hier dus goed over na en laat je zeker adviseren door een professional.
Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply