Mag het wel wat fleuriger bij jou in huis? Zo zien we het graag! Zeker in deze tijd van het jaar: haal lekker de lente in huis. Zo lukt het je om elke dag met een goed humeur te beginnen. In deze blog geven we je tips voor een lentesfeer in huis.

Bloemen mogen niet ontbreken

Waar we als eerst aan denken als het gaat om decoratie in de lente? Bloemen natuurlijk! Die maken van elke dag weer een feestje. Trakteer jezelf van tijd tot tijd dus op een mooie bos. Liefst in frisse, lichte lentekleuren, om helemaal in dit thema te blijven hangen.

Een mooie vaas erbij, en je bent klaar! Je kunt bloemen eigenlijk overal wel kwijt. Op de eettafel staan ze bijvoorbeeld beeldschoon – prachtig om naast te zitten tijdens het diner. Maar een klein bosje staat juist ook fraai op de bijzettafel. Of plaats ze op een kast of dressoir, om maar wat voorbeelden te noemen.

Een lentestukje op tafel

De lente in huis halen doe je ook door een lentestukje te maken en in huis te plaatsen. Hier gaat wat meer tijd inzitten als je ‘m zelf maakt, maar deze versiering voor de lente tilt je interieur echt naar een hoger niveau!

Je kunt ook bloemen kwijt in dat lentestukje. Maar er is meer te bedenken. Gebruik bijvoorbeeld een stijlvolle houten bak als basis. En plaats er ook kaarsen, beeldjes van vogeltjes en takken in. Alles wat past bij de lente, kun je gebruiken!

De accessoires op de bank en het bed

Grote kans dat er al wat accessoires op de bank of het bed te vinden zijn. Maar sluiten ze goed aan op de lentesfeer? Pastelkleuren passen in dit geval perfect bij lente decoratie in huis. Ga dus voor kussentjes of een plaid in pasteltinten, zoals pastelroze, -groen of -geel. Daar raak je niet op uitgekeken!

Mixen en matchen mag. Haal de lente in huis door lekker veel lente versiering op die bank te plaatsen. Meerdere kussentjes, met afwisselende kleuren of prints. Je mag best een beetje uitpakken!

De lentesfeer in huis: lees onze handige tips!

Droogbloemen maken de boel af

Ten slotte haal je de lente in huis met droogbloemen! Precies: hier komt dat bloementhema dus wéér naar voren. Daar kunnen we gewoon niet zonder tijdens de lentemaanden! En in de zomer gaat dat eigenlijk net zo goed op.

Het voordeel aan droogbloemen? Ze zijn natuurlijk hartstikke makkelijk in het onderhoud. Dat is dus ook ideaal als je niet elke week zin hebt om de verse bloemen te vervangen. Je kunt de droogbloemen al gedroogd kopen, of maak er juist een leuk DIY project van door ze zelf te drogen. En waar je ze kwijt kunt? Overal! Op tafel, in de vensterbank, op het nachtkastje – waar jij maar wilt.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply