Wist je al dat je meer met aluminiumfolie kunt dan je misschien denkt? Dit huishoudelijke folie is namelijk echt multi-inzetbaar! Reden voor ons natuurlijk om er een blog over te schrijven. Benieuwd wat je kunt met aluminiumfolie in huis? Lees gauw verder voor onze tips!

Vlekken verwijderen met aluminiumfolie

Heb je een hardnekkige vlek die je niet weg krijgt met een doek of spons, in een pan bijvoorbeeld? Vouw een stuk aluminiumfolie op tot een bal en wrijf stevig over de plek: grote kans dat ‘ie als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Vette oppervlaktes schoonmaken met aluminiumfolie

Als je vette oppervlaktes wilt reinigen, is zo’n bal van aluminiumfolie ook een uitkomst. Gebruik ‘m bijvoorbeeld bij het schrobben van je ovenroosters of het rooster van je fornuis!

Lees ook! De keuken grondig schoonmaken: tips en tricks

Aluminiumfolie tips: botte schaar slijpen

Heb je een botte schaar die niet meer zo goed werkt? Knip er eens mee in een stuk aluminiumfolie: daar wordt je schaar weer scherper van.

Warmte vasthouden met aluminiumfolie

Als je huis slecht is geïsoleerd, bijvoorbeeld in een oude woning met enkelglas, kun je je huis warmer houden met aluminiumfolie. Hoe je dat doet? Haal een groot stuk multiplex in huis, waar je aluminiumfolie aan bevestigt. Dit kun je achter de radiator plaatsen: de warmte wordt beter vastgehouden.

Aluminiumfolie en strijken

Over warmte vasthouden met folie gesproken: dit is ook een ideale uitkomst bij het strijken! Plak een stuk aluminiumfolie aan de onderkant van je strijkplank, om ervoor te zorgen dat de warmte hier beter wordt vastgehouden. Zo gaat dat strijken ineens sneller, omdat de warmte van beide kanten komt!

Zilver poetsen met aluminiumfolie

Plaats wat aluminiumfolie in een bakje of op een bordje, waar je zout aan toevoegt. Hier leg je je zilver op – denk aan bestek of sieraden. Schenk hier heet water overheen. Een poosje laten staan en het zilver is weer als nieuw!

Aluminiumfolie en kwasten

Schilder je graag? Dan is het een tip om na het schilderen aluminiumfolie om je kwasten te vouwen. Je kwasten blijven zo namelijk veel zachter: wel zo makkelijk als je ze weer gaat gebruiken.

‘Afplakken’ met aluminiumfolie

We blijven nog even hangen in het thema schilderen! Als je gaat schilderen in huis, kun je in plaats van schilderstape ook aluminiumfolie gebruiken bij het afplakken. Dat werkt soms veel makkelijker en sneller, bij deurklinken bijvoorbeeld!

Knutselen met aluminiumfolie

Ten slotte is aluminiumfolie ook heel handig en leuk om mee te knutselen! Wat kun je met aluminiumfolie knutselen? Maak er schilderijen mee, als je met aluminiumfolie en verf aan de slag gaat. Of maak er vormen mee: daar kun je het folie goed voor gebruiken.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply