Zodra de zon weer tevoorschijn komt, willen we allemaal genieten van het lekkere weer. In deze tijden is het helaas niet vanzelfsprekend om op een terrasje te zitten. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om gezellig te borrelen in de achtertuin. Woon je in een appartement en moet je het doen met een klein balkon? Niet getreurd! Als je het leuk inricht, kun je er net zo goed van genieten! Hieronder vertellen we hoe je zelf in 5 stappen een trendy balkon kunt creëren.

Stap 1: Haal binnen naar buiten

De eerste stap is om de sfeer van je interieur door te trekken op het balkon. Dit doe je door te kiezen voor luxe materialen en mooie designs. Zet meubels op het balkon die eigenlijk ook niet zouden misstaan in je woonkamer. Laat de goedkope plastic kuipstoelen achterwege en kies voor een loungeset, hangstoel of tuinset met houtlook. Combineer dit met een stijlvol tafeltje die tegelijkertijd bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Stap 2: Leg een kleedje neer

Een zithoek krijgt meteen meer sfeer als je een vloerkleed neerlegt. Voor op het balkon zijn er speciale buitenkleden te koop. Deze kun je gewoon laten liggen als het begint te regenen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen!

Stap 3: Schenk aandacht aan de accessoires

Nu de basis staat, kun je je gaan richten op de accessoires. Hiermee geef je het balkon echt die trendy uitstraling. Koop een mooi dienblad, zet verschillende (LED) kaarsjes op tafel, hang wandplanken op met decoratie en koop sierkussens met een toffe print.

Stap 4: Koop een LED lichtsnoer

Met een lichtsnoer breng je het balkon naar een nieuw level. Hiermee wordt het pas echt gezellig! We raden aan om altijd te kiezen voor buitenverlichting met LED lampen. Dit is duurzaam en energiezuinig. Je kunt bijvoorbeeld snoeren met led armaturen bestellen waar de waterbestendige lampen al in zitten. Er zijn ook lichtsnoeren waar je zelf lampen naar keuze in kunt draaien. (Een standaard LED armatuur met E27 fitting) Tip: Als je een LED lichtsnoer gaat bestellen, check dan meteen of er nog verlichting in je woning kan worden vervangen voor LED. Door deze switch te maken, kun je uiteindelijk heel veel geld besparen op de energierekening. Altijd fijn!

Stap 5: Ga los met planten

Tot slot mogen er natuurlijk geen planten ontbreken op je hippe balkon. Hoe groener, hoe beter! Zet ze op de grond, in een plantenstandaard, op tafel, hang de planten aan de balustrade of maak je eigen plantenhanger. Zoek er altijd een mooie pot bij die qua stijl en kleur aansluit bij het geheel.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply