We zien dat er steeds meer geïnvesteerd wordt in de badkamer. En dan heb ik het over tijd en moeite om de badkamer gezellig te maken en zo in te richten dat deze perfect aansluit op jouw wensen. In dit artikel neem ik je mee met de mooiste badkamertrends voor 2021. Wellicht dat je hier jouw voordeel mee kan doen.

Veel zwart in de badkamer

De kleur zwart zien we veel terug in de badkamer. Het is eenvoudig om deze kleur toe te passen. Bijvoorbeeld in uw doucheruimte. Breng zwarte accenten aan in uw inloopdouche of neem een complete regendoucheset in het zwart. Probeer dit te combineren met witte wandtegels voor een mooi contrast. Of plaats een badkamermeubel met een zwarte onderkast en een witte wastafel of waskom. Plaats hierop een mooie zwarte wastafelkraan voor wederom een mooi contrast. De wandtegels of plavuizen zijn erg overheersend in de badkamer. Het is dus goed om niet alles zwart te maken.  Wat nog wel achterblijft in de Nederlandse badkamer is een zwart toilet. Ben jij hier al aan toe?

Natuurlijke elementen

Wil je een natuurlijke uitstraling in de badkamer dan heb je natuurlijke kleuren en materialen nodig. Natuurlijke kleuren zoals beige en bruin kom je al snel tegen in houtlook tegels of een badmeubel met een houtlook onderkast. Hiermee heb je ook direct natuurlijke materialen in de badkamer. Maak het badmeubel af met een waskom van natuursteen.

Badkamer vol groen

Badkamer vol groen

Wil je echt losgaan met natuurlijke elementen overweeg dan om planten te plaatsen in de badkamer. Plaats deze op het badmeubel of in de badkamerkast. Je kan klein beginnen met hier en daar een paar plantjes. Maar je kan het ook direct groots aanpakken door een kamerplant te plaatsen in de badkamer. Het brengt de badkamer echt tot leven. Daarnaast is het ook goed voor het zuurstofgehalte.

Spiegels en radiatoren aan de wand

Spiegels in de badkamer worden steeds fraaier en groter. Hang een spiegel aan de wand van 100 cm met een mooi kaderkleurtje. Dit kan wit, zwart, goud, koper, etc. zijn. Zolang jij het mooi vindt. Een grote spiegel zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Ronde spiegels in de badkamer worden steeds populairder. De vorm zorgt voor een zachte uitstraling. Over het algemeen bestaat een badkamer uit veel rechte lijnen en een ronde spiegel breekt dit.

Een cv radiator of een elektrische verwarming zijn twee opties voor de badkamer. Ben je niet zo vaak en lang in de badkamer dan is een elektrische verwarming geschikt. Besteed je meer tijd in de badkamer of heb je een groot gezin dan is een cv radiator een betere optie. Radiatoren zijn tegenwoordig echte blikvangers. Plaats een zwarte of witte designradiator aan de wand. Stem deze af met de rest van je badkamer.

Lees op Maxaro.nl meer over de badkamertrends van 2021.

Share.

About Author

Leave A Reply