We geven het meteen toe: het is niet het leukste klusje om te doen in het huishouden. Maar het moet nu eenmaal toch van tijd tot tijd gebeuren: de douchecabine schoonmaken. Wel zo lekker als het er weer helemaal fris en fruitig is! Hoe pak je het schoonmaken van je douchecabine nu goed en grondig aan? We delen onze tips!

Douchecabine schoonmaken: slimme routine

Voordat we over die grondige poetsbeurt beginnen, hebben we eerst nog een tip om na elke douchebeurt toe te passen: haal even gauw een trekkertje langs die wanden van de cabine! Zo voorkom je namelijk al de nodige kalkaanslag – dat scheelt je op een later moment alleen maar werk. Het is een kleine moeite: hoog tijd om dit in je systeem te krijgen. Neem ook meteen de tegelmuur en de bodem mee, om hier bijvoorbeeld schimmel en aanslag voor te zijn.

Resten en kalk verwijderen in de douche

Wil je kalkaanslag en zeepresten goed wegkrijgen? Azijn to the rescue! Maak een simpel sopje met heet water en een scheut schoonmaakazijn: ideaal om aanslag van bijvoorbeeld kalk als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Je hoeft dus heus niet meteen aan de slag met extreme schoonmaakmiddelen – probeer het liever eerst eens met zo’n eenvoudig sopje bij je badkamer schoonmaken. Voeg er eventueel nog wat citroensap aan toe, voor een extra frisse geur.

Glazen douchewand schoonmaken: voorkom strepen

Net als het wassen van je ramen is ook het schoonmaken van het glas bij je douchewand een kunstje. Hoe zorg je er nu voor dat je geen strepen achterlaat? Een microvezeldoekje is ideaal om hierbij te gebruiken! Maak dat doekje een beetje nat met wat water. Schoonmaakmiddel kun je in dit geval beter niet gebruiken, omdat dat juist strepen kan achterlaten. Nog een ouderwetse tip: probeer je glazen douchewand schoon te maken met een krant! Klinkt gek, maar werkt echt. Dit kun je bijvoorbeeld als laatst doen, nadat je eerst het glas al hebt schoongemaakt met een sopje.

Douchebak schoonmaken

Sla ook de douchebak niet over als je je douchecabine gaat schoonmaken. Hier is tevens een sopje met schoonmaakazijn een uitkomst. Heb je last van een gele verkleuring in je douchebak? Probeer dan eens een reinigingsbeurt met dikke bleek: grote kans dat die bodem zo weer een stuk witter wordt!

Douchecabine reinigen: schimmel verwijderen

Is er een laag schimmel te vinden in jouw douchecabine, bijvoorbeeld bij de hoeken en randen? Ai, dan is dat schoonmaakrondje natuurlijk echt geen pretje om te doen. Gelukkig is er zeker een oplossing voor te vinden! Met een goede schimmelspray kun je je douchecabine schoonmaken. Let op: het is heftig spul, dus trek er het liefst handschoenen bij aan. Laat de spray even inwerken en boen er daarna grondig overheen. Als je in het vervolg je douchecabine wat beter drooghoudt na het douchen, waar we het in de bovenstaande tip over hadden, is die schimmelspray waarschijnlijk niet (snel) meer nodig!

Meer badkamerinspiratie? Dit zijn de 5 voordelen van een walk-in douche

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply