Heb je een grote, ruime woning? Dan is er ook een kans dat je een grote hal hebt. Hoewel dat uiteraard praktisch is, kan het qua styling ingewikkeld lijken om er een mooie hal van te maken. Tóch lukt dat, met onze tips voor een grote hal inrichten!

Grote hal inrichten: pak uit met de items

In een kleine hal moet je opletten met de spullen die je erin plaatst: het oogt er al snel te druk en krap. In een grote hal zit dit juist anders: je kunt echt uitpakken met de spullen die je uitkiest. Maak daar dan ook zeker gebruik van als je de hal gaat opknappen! Kies bijvoorbeeld voor een grote kapstok, een ruime kast en een luxe spiegel – om maar wat voorbeelden te noemen. Je wilt in ieder geval voorkomen dat de hal er kil en leeg uitziet: daarom kun je voor grote, opvallende items kiezen.

Grote hal inrichten: dit zijn handige tips en tricks

Slimme keuzes bij een grote hal in huis

Maak ook slimme keuzes wat betreft de styling, om voor opvulling te zorgen. Ga niet voor een subtiele kapstok aan de muur, maar kies liever een grote staande kapstok. Plaats een groot bankje waarop je je schoenen aan kunt trekken. Kies niet voor een enkele rustige kleur bij de aankleding, maar liever voor meerdere opvallende kleuren.

Kleurgebruik in een grote hal

Over het kleurgebruik gesproken bij de hal inrichten! Bij een grote hal kun je het interieur levendig aankleden, ook qua kleuren. Laat meerdere vrolijke kleuren terugkomen in de meubels en accessoires die je er plaatst. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een spiegel met een opvallende omlijsting! Of zorg voor wanddecoratie, zoals een collage, in sprekende kleuren. Al is het ook een optie om één felle kleur centraal te stellen bij de aankleding van de hal, zoals blauw of rood.

Kleurgebruik in een grote hal

Decoratie aan de wand in de hal

De decoratie aan de wand dus: dat speelt een belangrijke rol. Je kunt ook kiezen voor behang op de muren, om direct voor een speels geheel te zorgen. Een bloemenprint of stippen – het staat allemaal beeldig. Druk behang wil je op andere plekken in huis misschien niet de hoofdrol laten spelen; dat vormt een reden om hier in de hal juist wél voor te kiezen. Maar veel wanddecoratie doet dus ook het werk. Hang verschillende posters op, of juist foto’s van je gezin of reizen die je hebt gemaakt. Het zijn dit soort opvallende en doordachte keuzes, die de hal laten spreken!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply