Er komt veel kijken bij een verhuizing. Regent het tijdens de verhuisdag? Dan sta je een extra streepje achter. Toch komt het gewoon goed, als je de juiste en doordachte maatregelen treft. Kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan gauw verder om voor een geslaagde verhuizing te zorgen.

Voldoende afdekken van spullen

De belangrijkste tip bij verhuizen in de regen: zorg dat je je spullen netjes afdekt. Het lijkt misschien een inkoppertje, maar in de haast kan het toch al snel worden vergeten. Verhuis je met meerdere mensen? Attendeer dan iedereen erop dat je dit belangrijk vindt. Al is het bij het ene object natuurlijk wel belangrijker dan bij het andere object. Hout kan bijvoorbeeld niet goed tegen nattigheid, maar bij kunststof is het weer niet zo’n probleem.

Verschillende materialen voor afdekken

Het is slim om tijdig verschillende materialen voor het afdekken in huis te halen. Van een groot stuk zeil tot bewaardozen van plastic: je kunt allerlei opties kiezen. Een meubelstuk past niet in een afgesloten doos, vandaar dat juist ook zeil zo essentieel is. Of denk aan plasticfolie.

In de regen verhuizen? Lees deze 6 tips!

Slim parkeren bij verhuizen

Nog een verhuistip bij regen? Kies de plaats waar je de auto of bus parkeert zorgvuldig uit. Zet ‘m namelijk het liefst zo dicht mogelijk bij de deur! Zo hoef je minder lang buiten rond te lopen met de spullen die van A naar B gaan.

Afdekking tussen deur en auto

Een ander idee is om een afdekking te creëren tussen de deur en de ingang van de auto. Ga hier bijvoorbeeld weer met een stuk zeil aan de slag, dat je met touw aan de dakgoot en de auto bevestigt. Het vraagt even om een stukje creativiteit, maar je hebt er zeker baat bij tijdens het verhuizen.

In de regen verhuizen? Lees deze 6 tips!

Bescherm de vloer in de woning

Je loopt tijdens de verhuisdag heel vaak in en uit. Bescherm de vloer van de woning! Doe dit in ieder geval in de ruimte waar je meteen binnen komt lopen met natte schoenen, wat waarschijnlijk de hal is. Je kunt plastic op de vloer plakken, of een stuk zeil. Neem direct een goede deurmat mee, dat is nog een optie – al kan het zo zijn dat men vergeet de voeten te vegen gezien de chaos van de dag.

Bedek de grond buiten bij de looproute

Bedek ook de grond buiten, met bijvoorbeeld zeil, tegels of stevige planken. Zo kun je tevens voorkomen dat het glad wordt op het stuk waar jullie veel heen en weer lopen. Veiligheid staat voorop!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply