Ben je klaar met de witte muur in huis? Groot gelijk: hoewel dit in veel huizen de basis vormt, gaat het na verloop van tijd toch wel wat vervelen. Geef eens een lik verf aan die muren! Of het nu in de woonkamer, keuken, slaapkamer badkamer of hal is: als je wilt, kun je eigenlijk wel je hele woning een make-over met verf geven. Uit welke neutrale kleuren kun je kiezen, die nog altijd rustgevend zijn? Dit zijn onze tips.

Neutrale kleuren: grijs

We denken meteen aan grijs als ideale kleur voor op de muur. Het maakt je interieur niet druk, maar wel een stukje knusser en sfeervoller. Kijk maar eens naar het onderstaande beeld! Is dat geen plaatje? Mocht je deze grijstint wat te donker vinden, kun je ook voor een lichtere toon gaan. Aan jou de keuze.

Neutrale kleuren: grijs

Neutrale kleuren woonkamer: beige of zand

Kleuren die doen denken aan de natuur, zijn een goede toevoeging aan je interieur. Neem nu beige of zand! Hieronder zien we een fraai voorbeeld. Zo zie je: dit is een toffe kleur om aan de kinderkamer toe te voegen. Hiermee creëer je namelijk een neutrale look in de kinderkamer, zodat je kind er ook beter tot rust kan komen. Maar in andere ruimtes in huis staan deze kleuren net zo mooi!

Neutrale kleuren woonkamer: beige of zand

Warme neutrale muurverf: groen

Nog zo’n kleur die aan de natuur doet denken? Dat is uiteraard groen. Kijk maar eens naar de bomen en planten, die we ook als rustgevend ervaren. Ga het liefst voor een warme, wat donkere groene tint. Zo ben je er namelijk zeker van dat de kleur niet gauw gaat vervelen. Een prachtige keuze in de wereld van neutrale verfkleuren!

Warme neutrale muurverf: groen

Neutrale muur kleur: donkerblauw

Van groen gaan we door naar blauw. Blauw is al iets tekenender, maar brengt ook nog altijd een sierlijk en kalmerend karakter met zich mee. Zeker als je voor donkerblauw in huis kiest! Het grote voordeel aan blauw is toch wel dat de kleur een goede match vormt met vrijwel alle andere kleuren.

Neutrale muur kleur: donkerblauw

Neutrale verfkleuren: lichtblauw

We blijven nog even bij blauw hangen. Bekijk namelijk ook onderstaand voorbeeld met lichtblauw. Dat geeft toch weer een heel ander effect! Lichtblauw oogt wat frisser, het is maar net waar je naar op zoek bent in jouw interieur.

Neutrale verfkleuren: lichtblauw

Neutrale muurverf: terracotta of roestoranje

Nog een laatste kleur die nét een tikkeltje meer opvalt: terracotta, of nog iets donkerder roestoranje. Het past perfect bij een boho interieur! Haal bijvoorbeeld ook bloempotten in dezelfde tint in huis, om het plaatje compleet te maken.

Neutrale muurverf: terracotta of roestoranje
Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply