Waar we bij de inrichting van een kinderkamer vaak voor een lieflijke look gaan, wordt er bij de kinderkamer vaak voor een stoer thema gekozen! Al moet er dan natuurlijk wel even de transformatie worden gemaakt – van kinderkamer naar tienerkamer. Hoe pak je dit goed aan, en creëer je een stoere jongens slaapkamer of een stoere meiden slaapkamer?

Nieuwe meubels voor de stoere tienerkamer

Met de juiste meubels in de stoere tienerkamer zorg je al gauw voor een stoer randje. Kies voor meubels met een robuuste uitstraling. Onbewerkt hout past bijvoorbeeld goed in dit straatje. Zoek een kast of een bed uit in donkerkleurig, doorleefd hout. Dit geeft de kamer meteen een andere uitstraling. En het goede nieuws is ook nog eens dat deze meubels een tijdloze uitstraling kennen – ze gaan wel even mee.

Een stoere tienerkamer inrichten: zó pak je het aan!

Passende materialen in een stoere puber slaapkamer

Naast het robuuste hout waar we het hierboven al over hadden, zijn er meer materiaalsoorten te vinden die passen bij een stoere puber slaapkamer. We denken bijvoorbeeld aan metaal – ook weer beeldig in de vorm van een open kast. Of kies een bureau of een stoel met een onderstel van metaal. Verder zijn steensoorten zoals marmer passend in de stoere jongens slaapkamer of de stoere meiden slaapkamer. Over het algemeen geldt dat de boel niet zo netjes en ‘braaf’ afgewerkt hoeft te zijn – het mag er juist wat rommeliger uitzien.

Stoere slaapkamer: passend kleurgebruik

In de slaapkamer stoer voor jongens of meisjes kun je rekening houden met de kleuren die je uitkiest. Ga niet voor kleuren die te lief ogen, zoals pasteltinten of tinten zoals roze. Kies liever voor donkere tonen, zoals donkerblauw, donkergroen of donkergrijs. Je kunt natuurlijk nog altijd bepaalde kleuren mixen en matchen, om te voorkomen dat de boel saai gaat ogen.

Een stoere tienerkamer inrichten: zó pak je het aan!

Stoere tienerkamer met thema

Of je nu een stoere tienerkamer voor een jongen of een stoere tienerkamer voor een meisje gaat inrichten: er is altijd een passend thema te vinden. Check natuurlijk altijd even met je kind of hij of zij het met dit thema eens is! Van piraten tot de onderzeewereld, van de jungle tot een muzikale kamer, en van sport tot gamen – zomaar wat voorbeelden van thema’s. Bij elk kind is er weer iets anders passend!

Industriële elementen in de tienerkamer

Als laatst denken we aan industriële decoratie in de stoere puberkamer. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een oude fabriekslamp, om aan de muur te hangen. Gebruik een metalen locker als kledingkast. En berg schoolspullen of speelgoed op in grote houten kisten. Zo maak je het plaatje compleet!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply