Of je nu een sloddervos bent of juist al best opgeruimd te werk gaat: het is altijd een goed idee om een vast moment op de dag te hebben om je huis op te ruimen. Bijvoorbeeld voor het slapengaan! Hier zitten veel grote voordelen aan – die we graag voor je op een rijtje zetten.

Minder schermtijd door opruimen

Tv kijken, computeren of continu je telefoon in handen hebben: we hebben ’s avonds vaak veel schermtijd. Als je regelmatig niet zo goed kunt slapen, is het een idee om daar iets aan te doen. Opruimen is een ideale oplossing: zo verminder je namelijk je schermtijd voor het slapengaan! Dit kan ook goed zijn voor je kinderen – maak er samen een gewoonte van om de dag op deze manier af te sluiten.

Dít zijn de 5 voordelen van je huis opruimen voor het slapengaan

Een vast ritueel om tot rust te komen

Over gewoontes gesproken: als het eenmaal in je systeem zit om ’s avonds even de boel op te ruimen in huis, maak je hier echt een ritueeltje van. En dat werkt perfect om tot rust te komen! Als je immers in een opgeruimd huis naar bed gaat, is je hoofd ook een stuk opgeruimder. Een belangrijk voordeel.

Begin je ochtend met een relaxt gevoel

En als je ’s ochtends weer wakker wordt? Dan sta je echt met een relaxter gevoel op dan wanneer je huis nog een rommeltje is. Zo begin je dus elke dag weer met een frisse start – een heerlijk gevoel. Je struikelt immers niet meteen over kledingstukken, speelgoed of etensresten, maar begint je dag in een schone woning.

Altijd een opgeruimd huis: zo krijg je routine in je opruimtaak

Bespaar ’s ochtends tijd

Dat je huis ’s ochtends is opgeruimd, kan je ook nog eens flink wat tijd besparen. Zo kun je namelijk meteen beginnen aan je koffietje of ontbijtje, zonder dat er eerst nog van alles aan de kant moet worden geschoven! En neem bij je opruimrondje bijvoorbeeld ook mee dat je meteen je outfit voor de volgende dag neerlegt – dat bespaart ook zeker tijd in de vroege morgen.

Altijd een opgeruimd huis

Is het geen ideaal idee, altijd een opgeruimd huis hebben? Als je er op dagelijkse basis een taakje van maakt om ’s avonds je woning op te ruimen, is het écht haalbaar! Juist als je hier elke dag een moment voor pakt, merk je al gauw dat het helemaal niet veel werk hoeft te zijn. Als je het maar netjes bijhoudt! Dát gaat je helemaal lukken, als je opruimrondje eenmaal in je routine zit. Schakel soms ook gewoon de hulp in van je partner of kids!

Meer opruimtips? 7 tips voor het slim inrichten van je voorraadkast

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply