We kennen het allemaal wel: vlekken in onze witte was. Hoewel je de vlekken met een beetje geluk weer weg krijgt met een rondje in de wasmachine, is dat lang niet altijd het geval. Zo blijven bijvoorbeeld de gele vlekken in de okselzone na verloop van tijd gewoon zitten in witte T-shirts. Hoe kun je wasgoed weer wit krijgen? We delen slimme tips!

Kleding weer wit krijgen met soda

Soda is een ideaal schoonmaakmiddel in het huishouden. Je kunt er ook je kleding weer wit mee krijgen. Daarnaast neutraliseert soda geurtjes. Mocht je witte was dus ook niet meer zo fris ruiken, is dat direct mooi opgelost. Laat je witte was weken in soda, in een bak met heet of warm water. Wrijf over de vlekken voor nog meer resultaat, waarna je het sopje een uur laat staan. Hierna kun je de was in de wasmachine stoppen. Je kunt ook soda in de wasmachine doen, door een laagje in het wasmiddelbakje te stoppen, samen met het wasmiddel. Als de vlekken echter erg hardnekkig zijn, heb je meer kans op succes met een afzonderlijk sopje voorafgaand aan de wasbeurt. Zo kun je vergeelde kleding wit krijgen.

Witte kleding wit krijgen met citroen

Heb je nog een citroen liggen? Die kun je goed gebruiken als schoonmaakmiddel! Citroen is namelijk een ideale vlekkenverwijderaar. Dit komt door het zuur wat in een citroen zit, en vet kan afbreken. Stop de witte was daarom in een bak met wat citroenschijfjes erin, met heet of warm water. Laat het een tijdje staan, wrijf over de vlekken en roer het wat door, en stop de kleding daarna in de wasmachine. Als het goed is, zijn die vlekken als sneeuw voor de zon verdwenen! Voor een nog beter resultaat, kun je tevens wat baking soda toevoegen voor gele vlekken uit kleding krijgen: dit is een sterke combinatie.

Kleding weer wit krijgen met een vaatwastablet

Een vaatwastablet is multifunctioneel: je kunt er allerlei dingen mee schoonmaken. Zo kun je ook witte kleding wit krijgen! Grauwe en grijze vlekken worden in het bijzonder goed verwijderd door een vaatwastablet, mits de vlekken niet al te lang geleden zijn ontstaan. Je hoeft geen afzonderlijk sopje te maken voordat je de wasmachine aandoet, maar je kunt gewoon een vaatwastablet mee laten draaien met de wasmachinebeurt. Stop het tablet in het grote vak, waar je ook de was stopt. Eenvoudiger kan het eigenlijk niet!

4 handige tips: je witte wasgoed weer écht wit krijgen

Witte kleding weer wit maken met aspirines

Aspirines zijn er niet alleen om te slikken, maar kunnen ook als schoonmaakmiddel werken. Dankzij het zuur dat erin zit! Stop ruim vijf tabletjes in een bak met heet of warm water, waar je ook het wasgoed aan toevoegt. Laat dit langer dan een uur weken: je kunt het een dagdeel of nacht laten staan. Vervolgens stop je de was in de wasmachine – zo krijg je je kleding weer wit.

Lees ook! Met deze 5 tips houd je je wasmachine fris en schoon

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply