Heb je een kleine slaapkamer of een wel erg krappe badkamer? De afmetingen maken het allemaal net iets minder comfortabel en zorgen ervoor dat je niet optimaal kunt ontspannen. Misschien dat het dan eens tijd wordt voor een verbouwing. Maak een einde aan kleine ruimtes en combineer je badkamer en slaapkamer met een badkamer en suite.

Wat is een badkamer en suite?

Je zult het ongetwijfeld herkennen van foto’s van luxe hotelkamers: een hotelkamer met niet een aparte badkamer, maar met een vrijstaand bad en eventueel een douche en mooie badkamermeubel. Misschien heb je ooit wel eens in een dergelijke hotelkamer overnacht? Het vormt het toppunt van luxe en ontspanning. Terwijl je partner ontspannen op bed ligt, lig jij heerlijk te ontspannen in bad. Vanuit het bad stap je daarna lekker je bed in. Een badkamer en suite hoeft niet alleen een vakantiedroom te zijn, je kunt deze ook thuis creëren. Vooral als de badkamer grenst aan de slaapkamer, dan is dit relatief eenvoudig voor elkaar te krijgen. De grootste klus zal de muur verwijderen zijn, maar alle wateraansluitingen in de badkamer kun je met een kleine beetje omleggen weer gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een badkamer en suite?

Voordelen badkamer en suite

Ontspannen in een badkamer kan mede door het uitzicht dat je in de badkamer hebt. Is je badkamer een kleine en bedompte ruimte? Dan zal er van ontspannen weinig terechtkomen. Het voordeel van een badkamer en suite is dat je een enorme ruimte creëert door de badkamer te vergroten met de ruimte van de slaapkamer. Het uitzicht is ineens ruimer en je kunt daarnaast je geliefde aankijken. Heb je een televisie op de slaapkamer? Plaats of hang deze dan op dusdanige wijze, dat je zowel vanuit bad als vanuit bed televisie kunt kijken. Met een badkamer en suite geniet je van een ontspannen hotelgevoel bij je thuis. In de meeste gevallen kan een inloopdouche en badkamermeubel in het badkamergedeelte blijven en wordt het bad meer in de slaapkamer geplaatst. Dit maakt baden niet alleen ontspannend, maar ook gezelliger als je met z’n tweeën in de slaapkamer verblijft.

Waar moet je rekening mee houden?

Goede ventilatie in de badkamer is altijd belangrijk, maar in een badkamer en suite misschien wel meer. In de badkamer is er natuurlijk een hoge luchtvochtigheid en als je niet goed ventileert, is dit ook het geval in je slaapkamer. Het zou jammer zijn als je je verzekering moet aanspreken, omdat je last krijgt van loslatend behang en vochtplekken op de muur – die vervolgens uiteraard niet helpt omdat dit een eigen gecreëerd probleem is. Juist met een ventilatiesysteem is het heel gemakkelijk om alles fris te houden, want een goed ventilatiesysteem is relatief gemakkelijk geplaatst. Wil je toch iets van een afscheiding plaatsen, maar voorkomen dat het effect van een badkamer en suite verdwijnt? Plaats dan een mooie glazen wand. Je hebt een afscheiding, maar toch blijft de open ruimte behouden en glas oogt altijd luxe en stijlvol.

Share.

About Author

Leave A Reply