In sommige huishoudens heeft ieder kind een eigen kamer. Als je meer kinderen hebt dan kamers, wordt dit een lastig verhaal. In dat geval zit er niets anders op dan meerdere kinderen in één kamer te laten slapen. Nadeel hiervan is dat een kamer al snel vol is, zeker als hij relatief klein is. Toch is het betrekkelijk eenvoudig om voor meer ruimte te zorgen. In deze tekst vertellen wij jou precies hoe je dit doet.

Ga creatief om met de ruimte

Ook als er slechts één kind in een kamer slaapt, kan er sprake zijn van ruimtegebrek. Een kamer kan namelijk al behoorlijk vol staan met alleen een bed. Is dit in jouw woning inderdaad aan de orde? Dan is het belangrijk om creatief om te gaan met de ruimte. Als er een ledikant in de kamer staat, is een lade onder het bed het overwegen waard. Dit is een veelgebruikte manier om extra opbergruimte te realiseren. Lijkt dit je wel wat? Kies dan bij voorkeur voor een lade op wieltjes. Op deze manier kan jouw kind hem zelf makkelijk onder het bed wegtrekken en weer terugduwen.

In een kleine kinderkamer kun je ook overwegen voor een hoogslaper te kiezen. Je benut in dat geval de hoogte van een ruimte, die anders waarschijnlijk onbenut blijft. Het bed bevindt zich dan op hoogte, waardoor er onder het slaapgedeelte extra ruimte ontstaat. Als jouw kind nog jong is, kan de ruimte onder het bed dienst doen als speelplek. Op latere leeftijd kun je een bureau onder het bed neerzetten, waardoor jouw kind een eigen plek heeft om huiswerk te maken of te leren.

Stapelbed in plaats van ledikanten

Stapelbed in plaats van ledikanten

Als er meerdere kinderen in een kamer slapen, wil je dat zij allemaal hun eigen bed hebben. Je kunt in dat geval twee ledikanten kopen, maar dit neemt onnodig veel ruimte in beslag. Ook in dat geval raden wij je aan de hoogte te benutten. Dit kan bijvoorbeeld door een stapelbed te kopen. Jouw kinderen slapen dan boven elkaar in plaats van naast elkaar. Hierdoor blijft er in een kleine kamer nog ruimte over voor bijvoorbeeld een kast. Slapen er zelfs drie kinderen in één kamer? Kies dan voor een stapelbed 3 personen. Er zijn zelfs 4 persoons stapelbedden te koop.

Kies voor hoge kasten

Met een stapelbed of hoogslaper creëer je extra ruimte in een kinderkamer. Als de ruimte erg klein is, levert dit mogelijk nog niet het gewenste resultaat op. Staat er nu nog een grote, lage kast in de kamer? Overweeg deze dan te vervangen door een smalle, hoge kast. Zo’n kast ziet er allereerst minder kolossaal uit, waardoor de kamer groter oogt. Daarbij komt dat je met een hoge kast – net als me een stapelbed of hoogslaper – de hoogte benut.

Share.

About Author

Leave A Reply