Hou jij van roze en is het tijd om je badkamer een make-over te geven? Dan kan het heel lastig zijn om te bepalen wat je nou eigenlijk allemaal roze wilt hebben. Ga je voor een paar bescheiden roze accessoires, kies je alleen een roze douchegordijn, of wil je juist de hele badkamer knalroze hebben? Deze 10 roze badkamer ideeën zijn gewaagd, maar echt super leuk als je van roze houdt!

1. Een roze gemarmerde muur

Is de badkamer toe aan nieuwe wanden, dan kun je roze verwerken in de muren. Voor een bijzonder luxe uitstraling van je badkamer kies je voor marmeren wanden. Wist je dat marmer ook in een roze variant voorkomt? Uiteraard kun je ook gaan voor een marmer-effect dat een stukje goedkoper is dan echte marmeren wanden.

2. Roze metro-tegeltjes

In retro en industriële badkamers zie je vaak metro-tegeltjes terugkomen. Een prachtige gelegenheid om ook op deze manier roze in de badkamer te krijgen! Een praktische tip: als je kiest voor roze tegels op de wanden, kun je beter de vloer en het plafond in een neutrale kleur houden. Anders wordt het effect wel heel overweldigend.

3. Een grote roze badhemel

Je hebt vast weleens een hemelbed gezien. Heb je ooit al eens bedacht dat je ook kunt kiezen voor een badhemel? Het is een fantastische toevoeging als je een grote badkamer hebt, waar je in alle rust wilt kunnen badderen. Het is ook nog eens super romantisch, dus ideaal om in de mood te komen..

4. Roze strepen in de badkamer

Om een roze badkamer te krijgen hoef je niet perse grote oppervlakken roze te maken. Je kunt roze ook wat subtieler verwerken, bijvoorbeeld door te kiezen voor een patroon van roze en witte strepen op de muur. Zo wordt het roze telkens onderbroken, waardoor het wat minder overheersend aanwezig is in de badkamer.

5. Roze badkamermeubels

Het aanpassen van de muren van de badkamer kan nogal heftig zijn. Je kunt het roze ook op een subtiele manier in de badkamer brengen door te kiezen voor roze badkamermeubels. Zo is het roze wel aanwezig, maar is het tegelijkertijd niet heel erg opvallend.

6. Zuurstokroze en zachtroze

Over het algemeen wordt zuurstokroze nogal een felle kleur gevonden. Toch is dit ook juist de kleur roze die veel vrouwen mooi vinden. Hoe je dat in de badkamer verwerkt op een smaakvolle manier? Door te kiezen voor één zuurstokroze meubel en dat te combineren en met andere, zachtroze items.

7. Een roze plafond

Het plafond is normaal gesproken neutraal geverfd. Je kunt echter juist een roze plafond kiezen als je roze in de badkamer wilt. Kies je voor de juiste kleur roze, dan is het een heel stijlvolle en elegante manier om een roze badkamer te maken!

8. De badkamerdeur

Ook de deur van de badkamer is meestal onopvallend gekleurd. Toch is het – zeker in antieke badkamers – helemaal niet gek om de deur in een mooie kleur te schilderen. Zo zie je bij mensen die dol zijn op roze vaak een oud-roze of zachtroze badkamerdeur.

9. Roze wastafel

Wist je dat de badkamer automatisch een veel luxere indruk maakt als je wastafel een bijzondere kleur heeft? Een ideale kans om er je roze voorliefde op los te laten. Tover de wastafel om in een roze-met-witte combinatie, bij voorkeur met goudkleurige kranen. Een prachtige en tijdloze kleurcombinatie die altijd mooi blijft!

10. Roze decoraties in de badkamer

Op de geverfde badkamerdeur na, hebben alle eerder genoemde opties wel invloed op het huis zelf. Roze badkamertegels kunnen bijvoorbeeld invloed hebben als je je huis graag wilt verkopen. Bovendien kun je ook niet heel gemakkelijk de kleur veranderen als je graag wat anders wilt. Met een aantal smaakvolle decoraties kun je ook je badkamer roze maken, terwijl je het ook gemakkelijk weer weg kunt halen.

Je kunt op heel veel manieren je badkamer roze maken. Zo kun je kiezen voor een compleet roze badkamer door roze tegels te gebruiken. Je kunt ook wat subtieler roze in de badkamer brengen, zoals door alleen een roze badkamermeubel te kiezen of door een aantal mooie roze decoraties neer te zetten. Kies jij ook voor een mooie roze badkamer?

Share.

About Author

Leave A Reply