Af en toe is het tijd om je slaapkamer te verven. Of je nu net in een nieuw huis bent gaan wonen of dat je al jaren in dezelfde kamer slaapt: een lekker fris verfje kan een slaapkamer totaal veranderen. Wil je een vrolijke kamer? Ga je eerder voor wat romantische kleuren? Hou je van een moderne, minimalistische of kunstzinnige stijl? Kortom: hoe ga jij je slaapkamer verven? Hier vind je 10 prachtige ideeën waarmee je alvast inspiratie kunt opdoen.

1. Aardetinten keren terug

Aardetinten

Aardetinten zijn in de jaren ’70 erg populair geweest. Het was een teken dat je van de natuurlijk hield en dat je dicht bij de natuurlijk wilde leven. Echter, aardetinten zijn de afgelopen jaren weer helemaal terug van weggeweest! De warme kleuren leveren een prachtige, vriendelijke slaapkamer op.

2. Donkerblauw contrast

Donkerblauw contrast

Een donkerblauwe achterwand in de slaapkamer is gewaagd. Het kan de slaapkamer erg donker en bekrompen maken, maar als je het goed doet kan het juist bijzonder mooi worden. Wil je een muur in de slaapkamer donkerblauw verven, dan kies je daarbij voor lichte decoraties en een licht bed, zodat je een prachtig contrast creëert.

3. Een slaapkamer grijs verven

Slaapkamer grijs verven

Grijs lijkt op het eerste gezicht een saaie kleur. Echter, met de juiste nuances en inrichting kan een grijze slaapkamer er juist fantastisch uitzien! Grijs past erg mooi in een moderne slaapkamer, maar ook een Scandinavische slaapkamer kan hiermee worden geschilderd.

4. Een zwarte wand

Een zwarte wand

Wil je een zwarte wand in je slaapkamer schilderen? Dan is het verstandig eerst wat inspiratie op te doen over inrichtingen met een zwarte wand. Het levert een prachtig contrast op met de andere, lichte muren en geeft je slaapkamer een luxe uitstraling.

5. Spannende kleurcombinaties

Spannende kleurcombinaties

Wil je je slaapkamer verven, dan moet je ook denken aan wat je later wilt. In deze kamer is de wand geschilderd in een gedempte kleur, maar de levendige kleuren van het schilderij aan de muur zorgen voor een boeiende uitstraling. Kleurcombinaties in de slaapkamer zijn dus erg belangrijk bij het verven.

6. Half werk bij het schilderen

Half werk bij het schilderen

Een van de bekendste schildermethodes is het half schilderen van wanden. Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was om te voorkomen dat vieze vegen van schoenen of handen zouden opvallen, is het tegenwoordig een schildermethode die veel wordt toegepast in moderne slaapkamers.

7. Half werk in kleurcombinatie

Half werk in kleurcombinatie

Bij het half schilderen van de slaapkamer wordt vaak gekozen voor een combinatie van een donkere kleur met wit. Je kunt echter heel veel kleurcombinaties maken, zoals verschillende rozetinten, blauwtinten of grijstinten. Een prachtig voorbeeld van hoe je je slaapkamer kunt verven.

8. Hoeken en punten

Hoeken en punten

Op de afbeelding is de muur van een bijzondere babykamer te zien. Je kunt echter hetzelfde schilderpatroon ook heel goed toepassen in je eigen slaapkamer. Het patroon van hoeken en punten is modern, maar past vooral goed bij de Scandinavische slaapkamer.

9. Waterverf patronen

Waterverf patronen

Je kent vast de moderne schildertechniek wel, waarbij de schilder van een afstand verf op het doek gooit. Deze techniek kan ook worden toegepast bij het verven van de slaapkamer. Een wat subtielere methode is het ‘spatten’ met waterverf, waarmee je wat zachtere patronen op de muur kunt verven.

10. Het nog-niet-af verven van de slaapkamer

Het nog-niet-af verven van de slaapkamer

Half schilderen is mooi, maar het is ook erg leuk om dat te doen zonder een strakke scheidslijn tussen de twee kleuren. Je kunt bijvoorbeeld een bijzondere look creëren door de scheiding willekeurig te houden. De nog-niet-af look is prachtig in elke inrichting en woonstijl.

Een slaapkamer verven kan op heel veel verschillende manieren. Verschillende kleuren en patronen bieden eindeloze mogelijkheden. Wij hopen je wat mooie ideeën voor het verven van de slaapkamer te hebben gegeven. Hiermee kun je alvast aan de slag met het schilderen van je eigen prachtige slaapkamer!

Share.

About Author

Leave A Reply