Het uitkiezen van een matras heb je niet zo 1 2 3 gedaan. Het kost best wat tijd en onderzoek om uit te vinden welk matras nou het beste past bij jou en jouw slaapgewoonten. Er zijn dan ook diverse soorten matrassen te vinden, en elk heeft weer zijn eigen voor- en nadelen en eigenschappen. Bij iedereen is wel een matras te vinden die goed bij je past. Maar welke past bij jou? De volgende matrassen zijn veel te vinden en hebben de volgende eigenschappen.

Koudschuim matrassen

Een matras van koudschuim wordt ook wel gemaakt van polyurethaan. Het is niet koud zoals de naam doet denken, dit verwijst enkel naar de manier waarop het matras gemaakt wordt. Het is een stevig matras met een hoge veerkracht en hierdoor ligt een koudschuim matras erg comfortabel. Voor mensen van elk gewicht is dit een comfortabel matras. Het is luchtig, en daardoor het hele jaar door een goede keuze. Het past op elk soort bed of bedbodem, en is dus altijd een prima keuze om voor te gaan als je een nieuw matras zoekt. Kies voor een lekker stevig matras of juist een zachter matras, afhankelijk van wat jij fijn vindt.

Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen

Matrassen gemaakt van traagschuim staan bekend om de hoge mate van comfort die je voelt als je op het matras ligt. De matrassen zijn stevig en wanneer je er op ligt, zak je een soort van weg en ligt er helemaal geen druk op drukpunten zoals je rug, wat het slapen op een traagschuim matras extra comfortabel maakt. Dat maakt dit matras dus ook erg geschikt voor mensen die snel last hebben van bijvoorbeeld de rug of schouders. Als je hier zelf regelmatig last van hebt, of je wil voorkomen dat je dit krijgt, dan is dit dus zeker een matras dat aangeraden wordt.

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras heeft zijn naam te danken aan de opbouw van het matras: er zitten veren in het matras die allemaal afzonderlijk in een soort pocket zitten, een stoffen zakje. Zo worden de veren uit elkaar gehouden en zitten ze elkaar niet in de weg. Hoe meer veren in je matras, hoe comfortabeler je ligt. Het zijn stevige matrassen, maar de veren dragen het gewicht van je lichaam en zo kun je heerlijk comfortabel liggen en heb je geen last van vervelende drukpunten of andere nare dingen als spierpijn. Verder zijn pocketvering matrassen luchtdoorlatend en is het dus voor iemand die het snel warm heeft een goede keuze. Ook behouden ze hun vorm lang, en gaan ze jarenlang mee zonder dat ze er minder goed uit zien of minder lekker slapen.

Share.

About Author

Leave A Reply